اسفناج گیاهی یک ساله است که ساق و برگ لطیفی دارد و از آن در انواع آش، سالاد و خورش استفاده می شود. اسفناج از کارتنوئید هایی به نام لوتئین و گزانتین سرشار است که می توانند مولکول های بی ثبات (رادیکال های آزاد) را از بین ببرند. بر خلاف آنچه عامه مردم تصور می کنند این سبزی دارای آهن چندان زیادی نیست و میزان آهن در هر صد گرم اسفناج خام ۲.۷۱ میلی گرم است.
خواص کلی اسفناج
سلامت چشم: زاگزانتین، یک عنصر حیاتی برای بدن است که از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند. زاگزانتین مانند یک فیلتر نور برای چشم عمل می کند. لوتئینی که در اسفناج وجود دارد عملکرد چشم را بهبود می بخشد و از تحلیل رفتن شبکیه جلوگیری می کند، این موضوع تاثیر زیادی بر کیفیت بینایی خواهد داشت.
سلامت قلب: اسفناج مقدار زیادی اسید چرب امگا۳ دارد که می تواند قند و فشار خونتان را کنترل کند و از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کند. امگا۳ یکی از اسید های چرب مفید برای بدن به حساب می آید که می توان آن را در آجیل و زرده تخم مرغ نیز یافت.
خواص آب اسفناج: آب اسفناج در درمان درد مفاصل، زخم معده، کولیت و درد ناشی از پوکی استخوان، موثر است و از آب مروارید، خونریزی لثه، سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند.
خورش آلو اسفناج
یکی از خورش های خوشمزه ایرانی خورش آلو اسفناج است که پای ثابت مهمانی ها و مجالس رسمی در ایران به حساب می آید. خورشت آلو اسفناج علاوه بر مزه بی نظیرش، خواص زیادی هم دارد که پیشتر به برخی از خواص اسفناج که در این خورش نقش اصلی را دارد گفتیم. در این خورش خوشمزه علاوه بر اسفناج از آلوی خورشی، پیاز، نمک و فلفل به همراه زردچوبه نیز استفاده می شود.